2025 yılı EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereğince Belediye Hizmet Binası Toplantı Salonunda 01.09.2025 pazartesi günü saat 17:00’da başlayıp, aynı gün tamamlanmış olan EYLÜL Ayı Meclis Toplantı Karar Özetidir.
MECLİS BAŞKANI :Alim GENÇ
MADDE -1 :Açılış ve Yoklama.
Yapılan yoklama sonucunda, üyelerin tümünün toplantıya iştiraki görüldüğünden toplantı açıldı.
Gündeme geçmeden önce bir önceki birleşimde alınan kararlara ilişkin tutanak incelendi ve maddi hata olmadığı tespit edildi.
MADDE- 2 :Saygı Duruşu.
Yüce Atatürk ve Şehitlerimiz saygı ile anıldı.
MecliseBaşkanlığına önerge veren bulunmadı. Meclis görüşmelerine kaldığı yerden devam edildi.
MADDE -3:5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 14. ve 15. maddeleri gereğince; Belde içi trafik düzenlemesi yapılmasının görüşülmesi.
5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 14. ve 15. maddeleri gereğince; Beldemizdeki trafik düzeni ve güvenliğini sağlamak amacıyla, tüm mahalle yollarımızın tır, kamyon ve benzeri ağır tonajlı araçların kullanımına uygun olmadığından, söz konusu tır, kamyon ve benzeri ağır tonajlı araçların bu yolları kullanımına kapatılmasına ayrıca, duraklamanın uygun ve mümkün olmadığı yollarda araçların durması veya beklemesi için yapılan Atatürk Caddesi üzerindeki İlköğretim Okulu ve Çok Programlı Anadolu Lisesi karşısındaki trafik cebini otomobil tipi araçlar hariç diğer araçlar tarafından kullanılmamasına, Atatürk Caddesinde bulunan PTT hizmet binası önündeki trafik cebini sadece resmi araçların kullanmasına ve TCDD lojmanları yanında bulunan trafik cebini de sadece köy minibüs ve dolmuş durağı araçların kullanmasına oy birliği ile karar verildi.
MADDE– 4:5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. Maddesi gereğince, ekim ayı toplantı günü ve saatinin belirlenmesi.
5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. maddesi "Belediye Meclisi, her ayın ilk haftası, önceden kararlaştırdığı günde toplanır" ibaresi gereğince; ekim ayı toplantısının 01.10.2025 çarşamba günü saat 17:00'da Belediye hizmet binası toplantı salonunda yapılmasına oy birliği ile karar verildi.
MADDE- 5 : Dilek ve Temenniler ile Kapanış.
Meclis Üyeleri dilek ve temennilerini sundular.
Eylül Ayı Meclis Toplantı gündeminde görüşülecek başka konu bulunmadığından, toplantı oy birliği ile kapatılmıştır. 01 EYLÜL 2025 PAZARTESİ
Alim GENÇ Ahmet TOPCUOĞLU Osman TOPCUOĞLU
Meclis Başkanı Meclis Katibi Meclis Katibi