2022 Yılı Ocak Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

17 Ocak 2022 14:13 Saltukova Belediyesi 639

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. gündemde yazılı bulunan maddeleri görüşmek üzere,Belediye Hizmet Binası Toplantı Salonunda 07/01/2022 cuma günü saat 17:30’da başlayıp,  aynı gün tamamlanan OCAK Ayı Meclis Toplantısının Karar Özetidir.

 

 MECLİS BAŞKANI :  Alim GENÇ 

Bir Başkan ve  yedi üyenin iştirak ettiği görülen ocak ayı Meclis Toplantısında alınacak olan kararların hayırlı olması dileğiyle, Meclis  Başkanı Alim GENÇ tarafından açıldı. Gündeme geçmeden önce bir önceki birleşimde alınan kararlara ilişkin tutanak incelendi ve maddi hata olmadığı tespit edildi. Meclis Başkanlığına önerge veren bulunmadı. Gündem maddeleri Meclise okundu ve görüşülmesine başlandı.

G   Ü   N   D   E   M                                           :

MADDE  1: Açılış ve yoklama,

Yapılan yoklama sonucunda, toplantıya mazeretli katılamayacak üyelerin mazeret dilekçelerini meclisin bilgisinesunuldu.Ekseriyetin toplantıya iştirak ettiği görüldüğünden toplantı açıldı.

MADDE  2:Yüce Atatürk ve Şehitlerimiz adına 1 dakikalık saygı duruşu,

Yüce Atatürk ve Şehitlerimiz saygı ile anıldı.

MADDE 3 : 5393 Sayılı Kanunun 32. Maddesi uyarınca, 2022 mali yılı için meclis başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için ödenecek huzur hakkı tutarının görüşülmesidir.

5393 Sayılı Kanunun 32. Maddesi uyarınca, 2022 mali yılı için meclis başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için ödenecek huzur hakkı tutarının bu Kanunun 39. maddesi uyarınca belediye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte biri oranında ödenmesine oy birliği ile karar verildi.

MADDE 4: 5393 Sayılı Kanunu’nun 18. Maddesinin (n) bendi uyarınca, beldemizde bazı cadde ve sokaklar bölündüğünden, yeni açılan cadde ve sokaklara isim verilmesinin görüşülmesidir.

Meclis üyelerinin sözlü teklifi üzerine beldemizde yeni açılan sokaklara isim verilmesi konusu, belde halkının da görüşleri alınarak, planlı bir şekilde krokide belirtilip taslak olarak hazırlanarak şubat ayı meclis toplantısında görüşülmek üzere sunulmasına oy birliği ile karar verildi.

MADDE 5: Belediye Kanunu’nun 15. Maddesinin (p) fıkrası gereğince, Saltukova Birlik Minibüslerinin Saltukova-Çaycuma güzergahının yeniden düzenlemedir.

02.04.2021 tarih ve 2021/19 sayılı Meclis Kararı ile alınan Saltukova Birlik Minibüslerinin Saltukova-Çaycuma Belde içi güzergah Kararının aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmesi teklifi gereğince;

SALTUKOVA’DA FAALİYET GÖSTEREN TÜM MİNİBÜSLERİN

SALTUKOVA-ÇAYCUMA BELDE İÇİ GÜZERGAHLARI:

KOKAKSU MAHALLESİ        :

  1. DURAK : Uzun Mehmet Caddesi Doğankent Sitesi karşısından kalkış,
  2. DURAK : Atatürk Caddesi (Rahmetli Ahmet BAKLACI evi önü) Kavşak,
  3. DURAK : Atatürk Caddesi TCDD Yolları İşletmesi lojmanları karşısından yolcu bindirme yapıp, Atatürk Caddesi üzerinden Çaycuma istikametine devam etmesine,

DÜZ MAHALLESİ    :

  1. DURAK: Türbe Caddesinden kalkış, Çelebi Sokaktan yolcu bindirme yapıp,  Karboğaz Mahallesi Boğaz Sokak, Atatürk Caddesi üzerinden yolcu bindirme yapmak yasak olup, Çaycuma istikametine devam etmesine,

SARIKUM MAHALLESİ :

 

  1. DURAK : Sarıkum Mahallesi Vatan Caddesi futbol stadyumu karşısındaki duraktan kalkış,
  2. DURAK : Toki Konutları içerisindeki duraklardan yolcu bindirme yapıp,
  3. DURAK : Cumhuriyet Caddesi, İnam Sokak, Şehit Sacit KABAKLIOĞLU Caddesi, Karagöl Caddesi ve  Basri ÇELEBİ  Caddesi üzerinden yolcu bindirme yapıp, Atatürk Caddesi üzerinden yolcu bindirme yasak olup,  Çaycuma İstikametine devam edecektir. şeklinde değişiklik yapılarak yeniden düzenlenmesine, Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği'nin 13. Maddesinin (b) bendi  uyarınca yapılan işaretle oylama sonucunda, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 15. Maddesinin (p) fıkrası gereğince oy çokluğu ile karar verildi

Madde 6: 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. Maddesi gereğince, şubat ayı toplantı günü ve saatinin belirlenmesi,

5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. maddesi " Belediye Meclisi, her ayın ilk haftası, önceden kararlaştırdığı günde toplanır" ibaresi gereğince; şubat ayı toplantısının 04şubat 2022Cuma günü saat 17:30'da yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

MADDE 7:  Dilek ve Temenniler ile Kapanış.

Dilek ve temenniler konusunda söz isteyen bulunmamıştır.

Ocak ayı toplantı gündeminde başka görüşülecek konu bulunmadığından, toplantı oy birliği ile kapatıldı. 07 OCAK  2022 CUMA

 

Alim GENÇ              Sefarettin ÇAĞLAR                     Yılmaz ÇAKIROĞLU

Meclis Başkanı           Meclis Katibi                                   Meclis Katibi

 

 

 

 

 

  • Etiketler
Belediye Yazılımı: TVET © Tüm Hakları Saklıdır.