2024 YILI KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

12 Kasım 2024 10:07 Saltukova Belediyesi 464

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. Maddesi gereğince, Belediye Hizmet Binası Toplantı Salonunda 01.11.2024 tarihinde başlayıp, 05.11.2024 tarihinde tamamlanan Kasım Ayı Meclis Toplantı Tutanağıdır.

  1. OTURUM:

MECLİS BAŞKANI     : Alim GENÇ

MADDE- 1 : Açılış ve Yoklama,

          Yapılan yoklama sonucunda, üyelerden Ozan YILMAZ’ın toplantıya katılmadığı görülmüştür. Üyelerin çoğunluğunun iştirak ettiği görüldüğünden toplantı açıldı.

MADDE – 2 : Saygı Duruşu,     

                        Yüce Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz saygı ile anıldı.

Meclis Başkanlığına önerge veren bulunmadı. Gündeme geçmeden önce bir önceki birleşimde alınan kararlara ilişkin tutanak incelendi ve maddi hata olmadığı tespit edildi. 

MADDE – 3 : 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin (o) bendi uyarınca İlimizde kurulacak olan Zonguldak Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliğine üye olunmasının görüşülmesi,

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin (o) bendi uyarınca İlimizde kurulacak olan Zonguldak Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliğine üye olunmasına, 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanununun 5. maddesi uyarınca, Zonguldak Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliğine ait okunan 41. madde ve dokuz (9) sayfadan oluşan tüzüğün kabul edilmesine ve birlik kuruluş işlerini yürütmek üzere Belediye Başkanı Alim GENÇ’e yetki verilmesine oybirliği ile karar verildi.

MADDE – 4 : 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 18. Maddesinin (p) fıkrası uyarınca; Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Kardeş Şehir olunmasının görüşülmesi,

Şehirler birbirleriyle çok eski tarihlerden beri ekonomik, siyasi, sosyal-kültürel ilişkiler kurmaktadır. Tüm dünyada yerel yönetimlerin öneminin arttığı günümüzde ise belediyeler arasındaki ilişkiler çok daha dinamik ve kurumsal bir hale gelmiştir. Bu ilişki biçimlerin belki de en önemlisi kardeş şehirciliktir. Kardeş şehir ilişkisi, beldeler, ilçeler ve iller arasında kurulan derin ve uzun vadeli bir ortaklık biçimidir. Kardeş şehir ilişkileri, toplumlara, karşılıklı yarar için ortak konuların ele alınması açısından esneklik ve kolaylık sağlamaktadır. Bu nedenlerle; 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 18. Maddesinin p fıkrası uyarınca; Beldemizin gelişmesine katkıda bulunulması, karşılıklı sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, araç-gereç konusunda yardımlaşma yapılması, personel eğitimine katkıda bulunulması, bilgi alışverişinde bulunulması için Ankara Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir ilişkisinin kurulmasına, protokol düzenlenmesi ve imzalanması için Belediye  Başkanı Alim GENÇ’e verilmesine oybirliği ile karar verildi.

MADDE – 5 : 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 8. maddesi gereğince; TOKİ Başkanlığınca talep edilen plan değişikliğinin görüşülmesi,

İdarenin isteği üzerine yüklenici firma Hitit Planlama tarafından hazırlanan Uygulama İmar planı değişikliği dosyası Belediye Meclisinin görüşüne sunuldu.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafında Beldemizde 117 ada 1 parsel (Düzköy tapulaması) sayılı taşınmaz üzerinde 150 adet sosyal konutun uygulanabilmesi için alanda yapılaşma koşullarında düzenleme yapılması ile ilgili Belediye Meclisine sunulan UİP-671070489 PİN numaralı 1 adet imar paftasından ibaret 1/1000 ölçekli Uygulama İmar planı değişikliği 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8. maddesi gereğince Onanmasına ve otuz (30) gün süre ile askıya çıkartılıp ilan edilmesine oyçokluğu ile karar verildi.

MADDE – 6: 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 8. maddesi gereğince; Karayolları Genel Müdürlüğünce talep edilen plan değişikliğinin görüşülmesi,

İdarenin isteği üzerine yüklenici firma Hitit Planlama tarafından hazırlanan Nazım ve Uygulama İmar planı değişikliği dosyası Belediye Meclisinin görüşüne sunuldu.

Karayolu ağında bulunan (Çaycuma-Bartın) Ayrımı Hisarönü-Kilimli-Zonguldak Yolunun yapım çalışmaları sırasında Belediyemiz sınırları içinde kalan kısmında arazide karşılaşılan sorunlar nedeniyle Karayolları Genel Müdürlüğü'nce talep edilen güncel kamulaştırma sınırlarının imar planlarına işlenmesi ile ilgili Belediye Meclisine sunulan NİP-671070491 PİN numaralı 2 adet imar paftasından ibaret 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve UİP-671070491 PİN numaralı 2 adet imar paftasından ibaret 1/1000 ölçekli Uygulama İmar planı değişikliği 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8. maddesi gereğince Onanmasına ve otuz (30) gün süre ile askıya çıkartılıp ilan edilmesine oyçokluğu ile karar verildi.

MADDE – 7 : 2025 Mali Yılı Gelir Tarifesi ile Gelir ve Gider Bütçesinin takdimi,

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 24. Maddesi gereğince, 2025 Mali Yılı Gelir Tarifesi ile Gelir ve Gider Bütçesinin görüşülmesi için Bütçe komisyonuna bir (1) iş günü süre verilerek havale edildi.

MADDE – 8 : Aralık ayı toplantı yeri, günü ve saatinin belirlenmesi,

5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. maddesi " Belediye Meclisi, her ayın ilk haftası, önceden kararlaştırdığı günde toplanır" ibaresi gereğince; aralık ayı toplantısının 06.12.2024 cuma günü saat 17:00’da yapılmasına oybirliği ile karar verildi.

Meclis Başkanı, 05 Kasım 2024 salı günü saat 17:00’da tekrar toplanmak üzere oturuma ara verdi.

 

  1. OTURUM:

MECLİS BAŞKANI     : Alim GENÇ

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. Maddesi gereğince, Belediye Meclisi 2. oturumuna 05 Kasım 2024salı günü saat 17:00’da, Meclis Başkanı Alim GENÇ’in Başkanlığında, üyelerin tümünün iştirakiyle Belediye Hizmet Binası Toplantı Salonunda toplandı ve toplantı açıldı. Gündem maddelerinin görüşülmesine kaldığı yerden devam edildi.

MADDE – 7 : 2025 Mali Yılı Gelir Tarifesi ile Gelir ve Gider Bütçesinin takdimi,

5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 24. maddesi gereğince; 2025 Mali Yılı Gelir Tarifesi ile Gelir ve Gider Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülüp, Komisyon raporu ile birlikte Meclise sunuldu.Plan ve Bütçe Komisyon Raporu okundu.

5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 62. maddesi gereğince;

2025 Mali Yılı Bütçe Kararnamesi madde madde okunup, ad okunmak suretiyle oylanarak kabulüne oybirliği ile karar verildi.

2025 Mali Yılı Gider Bütçesi fonksiyonel sınıflandırmaların birinci düzeyi itibariyle ad okunmak suretiyle oylanarak, toplam 72.000.000 TL. olarak kabulüne oybirliği ile karar verildi.

2025 Mali Yılı Gelir Bütçesi ekonomik sınıflandırmaların birinci düzeyi itibariyle ad okunmak suretiyle oylanarak, toplam72.000.000 TL. olarak kabulüne oybirliği ile karar verildi.

2025 Mali Yılı finansmanın ekonomik sınıflandırmaların birinci düzeyi itibariyle ad okunmak suretiyle oylanarak kabulüne oybirliği ile karar verildi.

2025 Mali Yılı ayrıntılı harcama programları ile finansman programları üç aylık dönemler itibariyle toplamları üzerinden birinci düzeyde ad okunmak suretiyle oylanarak kabulüne oybirliği ile karar verildi. 

2025 Mali Yılı Gelir Tarifesi son şekliyle madde madde okunup oylanarak kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.

MADDE – 9 : Dilek ve Temenniler ile Kapanış.

Meclis Üyeleri dilek ve temennilerini sundular.

Kasım Ayı Meclis Toplantı gündeminde görüşülecek başka konu bulunmadığından, toplantı oy birliği ile kapatıldı. 05 KASIM 2024 SALI

 

Alim GENÇ              Ahmet TOPCUOĞLU                   Osman TOPCUOĞLU

Meclis Başkanı                 Meclis Katibi                                 Meclis Katibi

 

 
  Resim1
 

 

 

T.C.

SALTUKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI

 

 

 

 

KARAR NO:2024-5

 

RAPOR

TARİHİ:04.11.2024

 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU

 

KONU: 2025 Mali Yılı Bütçesi ve Gelir Tarifesi.

Saltukova Belediye Başkanlığı 2025 Mali Yılı Bütçesi  Dair Plan ve Bütçe Komisyon Raporu:

            Saltukova Belediye Meclisinin 01/11/2024 tarihli toplantısında komisyonumuza havale edilen

2025 mali yılı bütçesi ile gelir tarifeleri üzerine görüşmelerini tamamlamış ve aşağıya maddeler

halinde çıkarılmıştır.

  1. Belediye birimleri için (A) Ödenek Cetvelinde gösterildiği gibi toplam 72.000.000 TL. ödenek verildiği.
  2. Belediye bütçesinin gelirleri (B) Gelirlerin Ekonomik Sınıflandırması cetvelinde gösterildiği gibi toplam 72.000.000 TL. olarak gelir tahmin edildiği,
  3. 2025 yılı Gider Bütçesinde yer alan ödeneklere, gelir bütçesinde tahmin edilen gelirler karşılık gösterilmek suretiyle denkliğin sağlandığı,
  4. Gelirlerin çeşitlerinin yasal dayanakları ( C ) cetvelinde gösterildiği ve yasal dayanağı bulunmayan gelirlerin tahsil edilmeyeceği,
  5. (G) cetvelinde nicelik ve niteliği gösterilen yatırım projeleri için üst yönetici, hükmü birden çok yılı kapsayan sözleşme yapmaya yetkili olduğu,
  6. 6245 sayılı Harcırah Kanununun 8. maddesi gereğince memur ve hizmetli olmayanların yurt içi ve yurt dışı gezi ve görevlerinde verilecek günlük ve yol giderleri bağlı (H) cetvelinde gösterilen miktarlar üzerinden ödeneceği,
  7. a) Bütçe kararnamesi (örnek-21)

      b) Fonksiyonel ve Ekonomik Sınıflandırma Düzeyinde Ödenek Cetveli (örnek-18)

      c) Ödenek Cetveli (A) (örnek-20)

      d) Gelirlerin Ekonomik Sınıflandırması Cetveli (B) (örnek-11)

      e) Açık/Fazlanın Ekonomik Sınıflandırması Cetveli (örnek-12)

      f) Gelirlerin Yasal Dayanağını Gösterir ( C ) Cetveli (örnek-13)

      g) Gelecek Yıllara Yaygın Yüklenmelere Girişmeye İzin Verilen Hizmetlere Ait (G) Cetveli (örnek-22)

      h) Memur ve Hizmetli Olmayanlara Verilecek Harcırahı Gösterir (H) Cetveli     (örnek-23)

      ı) İhdas Edilen Memur Kadrolarını Gösterir (K-1) Cetveli (örnek-24)

      i) İhdas Edilen Sürekli İşçi Kadrolarını Gösterir (K-2) Cetveli (örnek-25)

      j) 237 Sayılı Taşıt Kanunu’na göre Satın Alınacak Taşıtları Gösterir (T) Cetveli (örnek-26)

      k) İzleyen İki Yıl Gider Bütçe Tahmini Cetveli (örnek-27)

      l) İzleyen İki Yıl Bütçe Gelirleri Tahmini Cetveli (örnek-28)

    m) İzleyen İki Açık/Fazlanın Ekonomik Sınıflandırması Cetveli (örnek-29)

      n) Ayrıntılı Harcama Programı (örnek-30)

      o) Finansman Programı (örnek-31)

Bütçenin belirtilen cetvellerden oluştuğu,

  1. Bütçe kararname hükümlerinin 01 OCAK 2025 tarihinde yürürlüğe gireceği,
  2. Bu kararname hükümlerinin üst yönetici tarafından yürütüleceği,

2025 Mali Yılı Gelir tarifesinin aşağıdaki şekilde görüşülmesine;

Komisyonumuzca 04 KASIM 2024 tarihinde kararlaştırılmıştır.

 

 

Plan Ve Bütçe Komisyonu Başkanı                   Plan Ve Bütçe Komisyonu Başkan Vekili

Osman TOPCUOĞLU                                                  Ahmet TOPCUOĞLU

 

 

Üye                                                                           Üye                                        

Bayram AKÇA                                                      Mustafa AKÇELEBİ

 

 

SALTUKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI

 

2025 MALİ YILI GELİR TARİFESİ

 
             

ÜCRETE TABİ İŞLER: 2464 say. Kan. Mad. -97

 
               

Belediye Kanunu’nda harç ve katılma payı konusu yapılmayan ve ilgililerin isteğine bağlı olarak ifa edecekleri her türlü hizmet için Belediye Meclislerince düzenlenecek tarifelere göre ücret almaya yetkilidir. Belediye’ye tekel olarak verilmiş işler özel hükümlere tabidir.

 
 
 

Tarifede yer alan tutarlara Katma Değer Vergisi dahil edilmemiştir.

 

Katma Değer Vergisi Oranına göre ayrıca tahsil edilir.

 
               

MADDE -1:

 

BELEDİYE YAYIN CİHAZI ÜCRETİ:

 
   

a)      Belediyemiz sesli yayın cihazı ile yapılan ilanlar için beher kelime başına

6.83

b)  Seçim Kanununa göre yapılacak propaganda maksatlı konuşmalarda

 

dan az olmamak üzere;

2,346.29

dakika başına ücret alınır. 

148.30

c)   Cenaze ve kayıp ilanlarından ücret alınmaz.

 

d)    Resmi kurumların ilanlarından ücret alınmaz.

 
               

MADDE -2:

 

BASILI EVRAK ÜCRETİ:

 

a- Ölçü tartı aletlerinin damgalanması için temin edilecek beyannamelerden  

66.28

b- İşyeri açma izin ruhsatı işlemleri için basılı evrak bedeli olarak 

411.61

c- İlgililerin isteği üzerine verilen İtfaiye ve Zabıta raporları her bir belge başına, 

 

basılı evrak bedeli olarak

225.34

d1- Evlendirme memurluğunca evlenmesi yapılacak olanlar için düzenlenecek  

 

evrak bedeli

1,400.00

d2- İlgililerin isteği üzerine Evlenmesi belediye hizmet binası dışında yapılanlardan 

2,800.00

e- Pazarcılara verilecek fiyat etiketleri 

4.19

     
               
               

MADDE -3:

 

İLAÇLAMA ÜCRETİ:

 

Kullanılacak ilaç, personel, takım ve malzemeler Belediye tarafından sağlanarak

 

yapılan hizmettir.

 

Konutlar ve ticarethanelerde her bağımsız bölüm için

 

Zirai üretimde kullanılan yerler hariç olmak üzere) ücret alınır.

467.78

   

 

 

 

         

MADDE -4:

 

ESENLİK KURUMLARI ÜCRET TARİFESİ:

 

Beldemiz sınırları içinde ikamet ederek kanalizasyon şebekesinden faydalanamayan binalardan fosseptik boşaltma işi için vidanjör kiralama ücreti alınmaz. Belde dışından talep gelmesi durumunda gidilen yerleşim yeri için 11. maddede belirtilen nakliye ücreti ayrıca alınır.

 
 
 
 
               
               

1- Vidanjör ücreti:

 

a- Vidanjör ile fosseptik boşaltma işi için kiralama ücreti beher sefer başına

927.89

b- Vidanjör ile inşaatlara su taşıma ücreti beher sefer başına

979.80

c- Lavabo ve tuvalet tıkanıklıklarının tazyikli su ile açma işi için beher seferi

413.24

2- Çöp Kamyonu Kiralama Ücreti:

 

a- Liman ve sanayi tesisleri için çöp kamyonu kiralama ücreti beher seferi

 

 (11. maddede belirtilen nakliye ücreti bu madde için uygulanmaz.)

5,600.00

               

3- İlan Panosu Ücreti:

 

İlgililerin isteği üzerine ilan panolarına ilan asma ve kaldırma bedeli

231.00

olarak alınan ücrettir. (Tek ilan panosu için)

 
               

MADDE-5:

 

SU ÜCRETLERİ:

 

1- Belediyemiz su sayaçlarının okunması,  tahakkuka alınarak tahsil edilmesi şu şekilde yapılır:
a- Belediyemizde kayıtlı bulunan abonelerin sayaçlarının okunması çift ayların son haftasında yapılır.
b- Sayaçların okunması esnasında su tüketim miktarını, ücretini ve son ödeme tarihini gösteren ihbarname abone sahibine verilir.
c- Okunan sayaçların sarfiyatı tespit edilerek ilk ve son endeksler yazılıp sarfiyat tutarları belirlendikten sonra su tahakkuk işlemleri, sayaç okuma ayı içinde yapılır.
d- Tahsilat şubesi tarafından su ve su tüketimine bağlı ücretler tahsilat makbuzu karşılığında tahsil edilir.
e- İhbarnamede belirtilen son ödeme tarihini geçiren aboneye ikinci ihbarname gönderilir. İhbarnameyi aldığı halde borcunu ödemeyen abonenin suyu kesilerek, icra yolu ile tahsil edilmek üzere takibe alınır.
f- Son ödeme tarihinde borcunu ödemeyen abonelerden 6183 sayılı yasa ile tespit edilen oranda gecikme cezası alınır.
g- Yeni yapılan inşaatlara yapı kullanma izni verilmeden mesken veya işyeri olarak kaydı yapılmaz. Abone kaydı “İNŞAAT” olarak yapılır. Su ücretleri buna göre tahakkuku yapılarak tahsil edilir.
h- Sayacı arızalı olan aboneler sayaçlarının arızalı olduğunu belediyenin ilgili birimine iletmek zorundadır. Abonelerin sayaçları belediyece sökülür. Bu hizmet karşılığında ücret alınmaz.

i- Tamiratı belediyeden istenen su sayaçlarının tamiratı belediyece yaptırılır. Tamiratı yaptırılan su sayacından, tamir ücretinden başka ilave ücret alınmaz. Tamir ücreti tahsilat makbuzu ile tahsil edilir. 
j- Abonelerin sayacı ile şebeke arasında kalan bağlantı hatlarında meydana gelen arızalar belediye tarafından giderilir. Onarıma ait malzemeler abone tarafından temin edilir.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
               

2- Yeni abone kabulünde aşağıdaki ücretler alınır.

 

Meskenler:

 

a- Bağlantı Ücreti 

361.23

b- Numaralama bedeli 

361.23

c- Basılı Evrak Ücreti  

157.05

d- Depozito       

783.76

               

Ticarethaneler:

 

a- Bağlantı Ücreti 

361.23

b- Numaralama bedeli 

361.23

c- Basılı Evrak Ücreti  

157.05

d- Depozito       

1,175.65

               
               
               

İnşaatlar:

 

a- Bağlantı Ücreti 

361.23

b- Numaralama bedeli 

361.23

c- Basılı Evrak Ücreti  

157.05

d- Depozito       

1,959.41

               

Zirai amaçlı aboneler:

 

a- Bağlantı Ücreti 

361.23

b- Numaralama bedeli 

361.23

c- Basılı Evrak Ücreti  

157.05

d- Depozito       

783.76

               
               

3- 2025 yılında uygulanacak su fiyat tarifesi:                                               (Aşağıda belirtilen dönemlerden geçerli olmak üzere uygulanır) KDV Kan. göre oran belirlenen oran üzerinden hesaplanır.

 
 
 

2024 yılı Kasım-Aralık okuması

2025-1 DÖNEM

   

a- Meskenlerde

   

20.46

b- Ticarethanelerde  

   

26.81

c- İnşaatlarda

   

44.11

d- Kamu kuruluşlarında             

   

29.67

e- Zirai amaçlı aboneler

   

26.70

f- Liman ve sanayi suyu

İtfaiye Garajından tankerlere

135.97

verilen su metreküp birim fiyatı 01.01.2025 tarihinden itibaren

 
               

4- Bina sahibi adına yapılmış abone kayıtlarının kiracı adına açılması halinde meskenler

 

için alınan depozito bedeli alınır.

 

5- Su borcu bulunarak suyu kesilen abonelerin borçlarının ödenmesi halinde tekrar su

 

bağlantı ücreti alınmaz.

 
               

6- 10 Mart 2007 tarih ve 26458 sayılı Resmi gazetede yayınlanan 5595 Sayılı Kanun’un 3. maddesi ile 1005 Sayılı Kanuna eklenen EK MADDE 1 göre “Bu Kanun ve 28.05.1986 tarihli ve 3292 sayılı Vatani Hizmet Tertibi Aylıklarının Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında vatani hizmet tertibinden aylık bağlananlar ile malul gazi olarak aylık bağlanmış olanlar ve şehit dul ve yetimi sıfatıyla aylık veya gelir bağlanmış bulunanların; belediyelerce tahakkuk ettirilecek su ücreti %50 den az indirim içermemek üzere belediye meclisleri tarafından belirlenecek tarife üzerinden alınır.”  Gereğince meskenler için tespit edilmiş tarife aşağıdaki gibi uygulanır:

 
 
 
 
 
 
 
 

Meskenlerde:

10.23

               

7- Belediye sınırları içinde adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre ikamet eden evde bakıma muhtaç çalışma gücünü kaybetmiş olup,  %60 ve üzeri sürekli ve ağır özürlü olduğu, sağlık kurulu raporu ile belgelendirmiş, aynı adreste bulunan su aboneleri için:

 
 
 

Meskenlerde: (Tarifesinin 1/3 oranında indirim uygulanır.)

13.64

               

8- Kaçak su kullananlara, tarifesine bağlı olarak her dönem için 30 (otuz) ton dan 6 (altı) dönem için 180 (yüz seksen) ton su bedeli ve ayrıcaİdari Para cezası uygulanır.

 
 
               
               

9- Sayacı azılalı olup belediye görevlileri tarafından sökülen sayaçların okumaları geriye dönük 365 günün ortalaması alınarak tahakkuk ettirilir. 365 günden az aboneliği bulunanlar için geriye dönük günler ortalaması alınır.

 
 
 
               

10/ a- Belediyemizce ön ödemeli su sayaçlarının öncelikle yeni açılacak aboneler, geçmiş dönemlere ait borcu bulunan aboneler ve su sayacı bozulan aboneler için uygulamaya geçilmesine, bu sisteme geçiş yukarıda sayılan aboneler dışında Resmi Kurumlar hariç diğer tüm abonelerin de 28.02.2018 tarihine kadar geçiş yapmış olmalarına,                                                                                                                 b-Uygulamasına geçilen ön ödemeli su sayaçlarının aboneler tarafından piyasadan temin edilmesine, abonelerimizin geçmiş dönem su borçlarının da (6) eşit taksit halinde  tahsil edilmesine, geçmiş dönemlere ait su bedellerini ve taksitlerini ödemeyen abonelerin su kartlarına ilgili taksit ya da taksitlerini ödeyene kadar yeni bir su yüklemesi yapılmamasına,                                                                                          c- Ön ödemeli su sayacına geçen abonelerimize ilk kart yüklemesinde abone olma tarihinden itibaren 1 yıl süre ile % 20 indirimli su kullanım hakkı  verilmesine,                                                                                                                        d- Ayrıca yetki verilen firmanın teknik şartnamesine ilaveten, belediyemiz bilgisayar programlarını ücretsiz kuracak, gerekirse programlandırılmış bilgisayar sistemi kurup, program konusunda sürekli sorumlu olmalarına,                                                         e-Yukarıda belirtilen tüm abonelerin ön ödemeli su sayacına geçiş süresinin 1 (bir) yıl süre ile uzatılmasına,

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
               
               

MADDE -6:

 

KATI ATIK BERTARAF ÜCRETİ:

 
               

2872 Sayılı Çevre Kanunu’nun 11. Maddesi gereğince belediyeler evsel katı atık bertaraf tesislerini kurmak, kurdurmak, işletmek veya işlettirmekle yükümlüdürler. Bu
hizmetten yararlanan ve/veya yararlanacaklar, sorumlu yönetimlerin yapacağı yatırım, işletme, bakım, onarım ve ıslah harcamalarına katılmakla yükümlüdür. Bu hizmetten yararlananlardan, belediye meclisince belirlenecek tarifeye göre katı atık toplama, taşıma ve bertaraf ücreti alınır.
Belediyemiz sınırları içerisinde ikamet eden ve su abonesi olanlardan su bedelleri ile birlikte tahsil edilmek üzere, su abonesi bulunmayan diğer bina konutlar için normal tahakkuk yolu ile iki ayda bir yapılmakta olan su tahsilatları ile tahakkuklarının yapılarak tahsilatı yapılır.
2025 mali yılı için her dönem için; 01 OCAK 2025-31 ARALIK 2025 Tarihleri arası su tüketimlerine isabet eden dönemler için;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Konutlar için:

   

25.73

Ticarethaneler için:  

   

42.92

   
         
       
               

MADDE -7:

 

GARAJ ÜCRETİ:

 

Belediyemize ait garaj, terminal ve duraklardan faydalanan otobüs, minibüs ve taksi gibi vasıtalardan aşağıdaki tarifeye göre ücret alınır.

 
 
   

a- Taksi durağında yolcu taşımacılığı yapan taksiler için aylık olarak;

88.26

               
               

b- SALTUKOVA İLKOKULU ÖĞRENCİ SERVİS ARAÇLARI GÜZERGAHLARININ:

 
 

c-1- YEŞİLKÖY: Yeşil Köy Kalkış-Uzun Mehmet Caddesi- Atatürk Caddesi- Okul Bahçesi.

 
 

c-2- YUKARI SARMAŞIK KÖYÜ: Yukarı Sarmaşık Köyü Kalkış-Uzun Mehmet Caddesi- Atatürk Caddesi- Okul Bahçesi.

 
 

c-3- YEŞİL YAYLA KÖYÜ: Yeşil Yayla Köyü Kalkış-Uzun Mehmet Caddesi- Atatürk Caddesi- Okul Bahçesi.

 
 

c-4- YUKARI İHSANİYE KÖYÜ: Yukarı İhsaniye Köyü kalkış-Uzun Mehmet Caddesi- Atatürk Caddesi- Okul Bahçesi.

 
 

c-5- ÇÖMLEKÇİ KÖYÜ: Çömlekçi Köyü Kalkış-İstiklal Caddesi-Karadeniz Caddesi-Atatürk Caddesi-Okul Bahçesi olarak belirlenmesine,
Saltukova İlkokulu öğrenci taşımacılığı yapan araçların Atatürk Caddesinde bulunan otoparka park etmelerine, 

 
 
 
 
               

d- SALTUKOVA GAZİ ORTAOKULU ÖĞRENCİ SERVİS ARAÇLARI GÜZERGÂHLARININ:

 
 

1- HACILAR KÖYÜ: Hacılar Köyü Durak Yeri Kalkış-Bartın, Çaycuma, Saltukova Kavşağı- Atatürk Caddesi-Bayrak Caddesi- Okul Bahçesi.

 
 

2- BAŞARAN KÖYÜ: Başaran Köyü Kalkış-İstiklal Caddesi-Karagöl Caddesi-Basri ÇELEBİ Caddesi-Ulus Caddesi-Okul Bahçesi.

 
 

3- RAMAZANOĞLU KÖYÜ: Ramazanoğlu Köyü Kalkış-Uzun Mehmet Caddesi-İstiklal Caddesi- Karagöl Caddesi-Basri ÇELEBİ Caddesi-UlusCaddesi-Okul Bahçesi.

 
 

4- ÇORAK KÖYÜ: Çorak Köyü Kalkış-Karagöl Caddesi-Basri ÇELEBİ Caddesi-Ulus Caddesi-Okul Bahçesi.

 
 

5- COBURLAR KÖYÜ: Coburlar Köyü Kalkış-Karagöl Caddesi-Basri ÇELEBİ Caddesi-Ulus Caddesi-Okul Bahçesi.

 
 

6- YOLCUOĞLU MAHALLESİ: Yolcuoğlu Mahallesi Kalkış-İstiklal Caddesi-Karagöl Caddesi-Basri ÇELEBİ Caddesi-Ulus Caddesi-Okul Bahçesi.

 
 

7- SARMAŞIK KÖYÜ: Sarmaşık Köyü Kalkış-Uzun Mehmet Caddesi-İstiklal Caddesi-Karagöl Caddesi-Basri ÇELEBİ Caddesi-Ulus Caddesi-Okul Bahçesi.

 
 

8-  AŞAĞI İHSANİYE KÖYÜ: Aşağı İhsaniye Köyü Kalkış-Uzun Mehmet caddesi-İstiklal Caddesi-Karagöl Caddesi-Basri ÇELEBİ Caddesi-Ulus Caddesi-Okul Bahçesi.

 
 

9- SAZ KÖYÜ: Saz  Köyü Kalkış-Uzun Mehmet Caddesi-İstiklal Caddesi-Karagöl Caddesi-Basri ÇELEBİ Caddesi-Ulus Caddesi-Okul Bahçesi.

 
 

10- AŞAĞI SARMAŞIK KÖYÜ: Aşağı Sarmaşık  Köyü Kalkış-İstiklal Caddesi-Karagöl Caddesi-Basri ÇELEBİ Caddesi-Ulus Caddesi-Okul Bahçesi.

 
 

11- ÇAMLIK KÖYÜ: Çamlık Köyü Kalkış-Bartın, Çaycuma, Saltukova Kavşağı-Atatürk caddesi- Bayrak Caddesi-Okul Bahçesi olarak belirlenmesine,

 
 
               

Saltukova Gazi Ortaokulu öğrenci taşımacılığı yapan araçların Belediyemiz sınırları içinde Ulus Caddesinin Gazi Ortaokulundan başlayarak Futbol sahası istikametine doğru yolun sol tarafına park etmelerine,

 
 
 

Belirlenen bu güzergâhlardan yıllık olarak ücret alınmasına,

727.09

               
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         
               

MADDE -8:

 

NİKÂH SALONU ÜCRETİ:

 

Nikâh salonu talebi belediyeye Zabıta Memurluğuna yapılarak en az bir hafta önceden ücreti ödenerek talep edilen gün ve saat için rezervasyon yapılır. Bu iş için belediye nikâh salonu kayıt defteri tutulur. Bu deftere müracaat sırasına göre talepler alınır. Talep edilen gün ve saat için başka müracaat var ise ilgilisine anında bildirilerek salon verilmez.

 
 
 
 
 

Ücret tarifesi:

 

a- Nikah ve eğlence için:  (saatler arası)

 

  13.00-17.00 arası

1,792.00

  18.00-23.00 arası     

3,584.00

Aynı kişi tarafından iki gün üst üste yapılan törenlerin ikinci günü için %50 indirim uygulanır.

 
 

b- Toplantılar için:   (saatler arası)

 

1- Siyasi parti toplantıları:

 

09.00-12.00 arası 

1,484.53

13.00-17.00 arası 

2,969.01

18.00-23.00 arası 

3,681.52

               

2- Dernek ve vakıf toplantıları:  (saatler arası)

 

09.00-12.00 arası 

342.90

13.00-17.00 arası 

391.96

18.00-23.00 arası 

636.89

               

c- Tiyatro ve konserler için: (saatler arası)

 

13.00-17.00 arası   

881.89

18.00-23.00 arası   

1,469.66

               

Beldemiz dâhilindeki okulların düzenleyeceği tiyatro, devlet gezici tiyatroları, konser ve benzeri gibi müsamerelerden, askeri personel ve askere gideceklerin tertipleyecekleri eğlence ve organizasyonlardan ücret alınmaz.

 
 
 

Sağlık Bakanlığı tarafından, sağlık tedbirleri uygulanması istendiğinde, tedbir süresi ile sınırlı olmak üzere, alınacak olan tedbirler kaldırılıncaya kadar, gelir tarifesinin 8. Maddesinde belirtilen ücretlere ek olarak alınır.

 
 

1,111.11

 

 

MADDE -9:

 

PAZARYERİ TEMİZLİK ÜCRETİ:

 

Seyyar satıcılık yapanlardan, Pazar yerinin temizlenmesi hizmeti karşılığında alınanücrettir.

 

Günlük olarak tahsil edilir.

 
   

Her metrekare için  (2025 yılı için uygulanmaz)

0.00

   
               

MADDE -10:

 

PİKNİK OTURMA MASA VE BANKLARI SATIŞ ÜCRETİ:

 

Piknik masası üstü yuvarlak kapalı ahşap profil

23,800.00

Piknik masası üstü dik köşeli kapalı ahşap profil

32,200.00

Piknik masası sırtlı standart ahşap profil

7,840.00

Piknik masası standart ahşap profil

6,160.00

Bank sırtlı standart ahşap profil

4,200.00

Bank sırtsız standart ahşap profil

2,660.00

               
               
               

MADDE -11:

 

İŞ MAKİNALARI VE ARAÇ KİRALAMA ÜCRETİ:

 
               

1- Kanal kazıcı (Beko Loder) iş makinesi : (beher saat için )

 

a- Belde içi çalışmalarda

2,744.42

b- Belde dışı çalışmalarda 

3,683.12

               

Belde dışı çalışmalarda iki saatten az çalışmalarda en az iki saatlik ücret alınır.

 
               

2- Kamyon çalışma ücreti :(beher sefer için)

 

a- Belde içi çalışmalarda  (Saltukova içi)

1,072.55

b- Belde dışı çalışmalarda(Saltukova-Alagözler Bakacakkadı Çakıl Ocağı)

2,796.99

Alagözler Bakacakkadı Çakıl Ocağından nakliye yapmak isteyenler, aşağıda listedeki yerler için belirtilen ücretler ilave olarak alınır.

 

Saltukova Beldesi Çevre Köyleri için:

 

Aşağı Sarmaşık Köyü

2,448.53

Çorak Köyü

2,448.53

Hacılar Köyü

2,448.53

Yukarı Sarmaşık Köyü

2,448.53

Yeşilyayla Köyü

2,716.69

Çamlık Köyü

2,716.69

Akpınar Köyü

2,716.69

Çömlekçi Köyü

2,716.69

Çay Köy

2,929.21

Derecikören Köyü

2,929.21

Karakoç Köyü

3,051.38

Yeni Köy (Kesecik)

3,051.38

Çomranlı Köyü

3,051.38

Yukarı İhsaniye Köyü

3,173.23

Çoburlar Köyü

3,417.50

Yeşil Köy

3,417.50

Kahvecioğlu Köyü

3,417.50

Başaran Köyü

3,417.50

Temenler Köyü

3,417.50

Aşağı İhsaniye Köyü

3,783.65

İhsanoğlu Köyü

4,149.73

Saz Köyü

4,638.07

Çaycuma

4,822.38

Karapınar

4,638.07

Perşembe

6,468.84

Filyos

5,492.14

Bartın

9,764.10

Zonguldak

11,350.79

Ankara

23,799.83

İstanbul

37,591.58

               
               
               
               
               
               

Otobüs Kiralama Ücreti:

 

ZONGULDAK

3,874.65

EREĞLİ

6,457.77

ALAPLI 

6,457.77

DEVREK

6,457.77

GÖKÇEBEY

3,874.65

KİLİMLİ

3,874.65

ÇAYCUMA

2,066.51

BAKACAKKADI

2,324.83

BEYCUMA  

3,874.65

ELVANPAZARCIK   

3,874.65

ÇATALAĞZI

3,874.65

MUSLU

3,874.65

IŞIKVEREN

3,874.65

FİLYOS

2,066.51

PERŞEMBE

2,583.10

KARAPINAR

2,066.51

NEBİOĞLU

3,099.56

ÇAYDEĞİRMENİ

3,874.65

ayrıca,   Cenaze, Milli Eğitim, Diyanet İşleri ve Spor Kulübü faaliyet ve etkinliklerinden ücret alınmaz.

 
 
               

Cenaze Nakil Aracı Kiralama Ücreti:

 

Zonguldak İl dışına km. başına Ücret alınır.

14.85

belde dışı ikametlerde verilen hizmetten

14.85

   

 

 

 

 

 

         

MADDE -12: 

 
               

BELEDİYEMİZ FEN İŞLERİ BİRİMİNCE ALINACAK HİZMET ÜCRETLERİ:

 
 
               

12/1- a İMAR DURUMU (İnşaat, Tadilat ve İlave yapılar)

 

Herhangi bir taşınmaz üzerine yapılacak yapı için ruhsatname öncesi imar planına göre yapılaşma koşullarını belirten imar planı örneğidir.
 Bu hizmet türünden her talep edildiğinde ücret yeniden ve peşin olarak tahsil edilir.
 Tapu sicil müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, Mahkemeler, Hazine ve Bakanlık emirleri bu kapsam dışındadır

 
 
 
 
 
               

Konut alanlarında: arsa m2

18.20

Ticaret alanlarında: arsa m2 

36.40

(en az 10.000 TL.)

 
               

12/1- b İMAR DURUMU (İfraz, Tevhit, Parselasyon ve diğer işlemler)

 

Konut alanlarında: arsa m2

7.00

Ticaret alanlarında: arsa m2 

14.00

(en az 5.000 TL.)

 
               

12/1-c KAT MÜLKİYETİ VE KAT İRTİFAKI TESİSİ: 

 

Herhangi bir taşınmaz üzerine yapılacak olan veya yapılan bina veya proje üzerinden kat mülkiyeti veya kat irtifakı tesisi için alınacak ücrettir. Bu hizmet talep edildiğinde ücret peşin olarak tahsil edilir

 
 
 
               

Konut alanlarında: her bağımsız bölüm için   

5,600.00

Ticaret alanlarında: her bağımsız bölüm için

11,200.00

               
               
               

12/1-d İFRAZ VE TEVHİD HİZMET BEDELİ:

 

Herhangi bir taşınmaz üzerine yapılacak olan İfraz ve Tevhide konu işlemin kontrolü ve Belediye Encümeni tarafından karara bağlanması için alınacak ücrettir.

 
 
 

Konut alanlarında: arsa m2    

5.60

Ticaret alanlarında: arsa m2  

11.20

(5.000 metrekareden sonra dilim için %50 indirim uygulanır.)

 
               

 

 

 

 

 

 

12/2- YAPI RUHSATI VERİLİRKEN ALINACAK ÜCRETLER:

 
               

12/2-a Yapı Yeri Gösterme:

 

Ruhsatnameye bağlanmış yapının mülkiyet sınırları belirlenmiş arsaya bina köşe kazıklarının aplikasyon hizmeti ücretidir. (Temel vizesindeki sorumluluk hükümleri aynen uygulanır.)

 
 
 

Her yapı için (yapı başına)

3,010.00

               

12/2-b Yol Kotu Verilmesi Ücreti

 

İmar planı, imar kanunu ve yönetmelik hükümlerine göre başlanacak olan inşaatın yapımına esas Kırmızı kotun arazi üzerinde işaretlenmesi ücretidir.

 
 
 

Her parsel için (parsel başına) 

3,010.00

               

12/2-c Temel Vizesi Ücreti

 

Ruhsatlı olarak başlanmış, yapı yeri ve yol kotu verilmiş olan yapılara ait temellerin yerleşim ve yol kotuna uygunluğunun kontrolü ücretidir. Bu tür hizmetin kontrolü için ilgililerince gün alınıp yerinde tetkik yapılması amacıyla Fen İşleri Müdürlüğü’ne müracaat gerekmektedir. Aksi takdirde sorumluluk ilgilisi ve Fenni sorumlusuna aittir.

 
 
 
 

Her parsel için (parsel başına)

3,010.00

               

12/2-d Proje Kontrollük Ücreti:

 

Belediyemizce kontrolü yapılan Mimari, Betonarme, Tesisat ve Elektrik Projelerinin her biri için alınan ücrettir.

 
 

İlave + Yeni yapı Proje Kontrolü için (Ruhsat m2)

37.80

Tadilat Proje Kontrolü için (Ruhsat m2)

18.20

               

12/3- YAPI KULLANMA İZİNİ VERİLİRKEN ALINACAK ÜCRETLER:

 
               

12/3- a Rapor Ücreti:

 

Belediyemiz Zabıta ve İtfaiyesinden alınacak yapının kullanılmasında sakınca bulunmadığına dair rapor ücretidir.

 
 

Her Bağımsız bölüm için  :

945.00

               

12/3- b Numaralama Ücreti

 

Yapımı tamamlanan binaya verilecek olan kapı numarası için alınacak ücrettir.

 

Her Bağımsız bölüm için  :

945.00

               

12/3- c Lağım Bağlama Ücreti:

 

Belediye sınırları içinde kanalizasyondan faydalanmak için yapılan bağlantı ücreti aşağıdaki tarifeye göre alınır.

 
 
 

Her bağımsız bölüm için

2,100.00

               

12/3- d Yapı Kullanma İzni Kontrollük Ücreti:

 

Yapı kullanma izin belgesi talep edenlerden;

 

Meskenlerden her bağımsız bölüm için        

5,194.00

Ticarethanelerden (ticaret alanında her bağımsız bölüm için m2)

114.80

Ticaret alanlarında her bağımsız bölüm için en az 10.000 TL.

 
               

12/4- BİNA YIKIM İZİN ÜCRETİ:

 

Üzerinde bina bulunan arsalarda yeniden yapılaşma nedeni ile yıkılması gereken yapıların yıkımı için verilen izin ücretidir.

 
 

Bina yıkım ücreti (her bağımsız bölüm için):

3,885.00

               

12/5- FOTOĞRAF TASDİK ÜCRETİ:

 

 Yapıların zeminindeki fiziksel durumun tespiti amacıyla çekilen fotoğrafların onay ücretidir.

 
 

Fotoğraf tasdik ücreti:

 

Her Bağımsız bölüm için : 

735.00

               

12/6- PROJE SURET TASDİK ÜCRETİ

 

Onaylı projenin aynısı çoğaltılıp ilgililerinden suret olarak onayı için alınan ücrettir.

 

Proje suret tasdik ücreti:

 

Her bağımsız bölüm için : 

3,500.00

               

12/7- İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ MÜRACAAT ÜCRETİ:

 

Mülk sahibince taşınmazı için talep ettiği imar planı değişikliği için alınan ücrettir.
 Müracaat ile ilgili dilekçe ekinde tapu çapı ve imar durumu bulundurulacaktır. Alınan hizmet türü ile ilgili teklifler kabul edilip, yetersiz ve eksik bulunması nedeni ile iade edilmesi veya komisyonda görüşülüp ret edilmesi halinde ayrıca ilgilisi tarafından talepten vazgeçildiği takdirde alınan ücret iade edilmez. Ancak eksik bulunan talebin düzeltilmesi halinde ayrıca ücret alınmaz. İlgilinin talebi kabul edildiği takdirde her türlü tadilat masrafı müracaat sahibine ait olmak üzere  ücret alınır.

 
 
 
 
 
 
 
 

İmar planı talep ücreti

14,000.00

               
               
               

12/8- İMAR PLANI TEKLİFLERİ KONTROLÜ

 

Mevzi imar planı tekliflerinin incelenmesinden alınacak ücrettir. Yapılan teklifler komisyonda görüşülüp onayından sonra ücret peşin olarak tahsil edilir.

 
 

Konut alanlarında: arsa metrekare    

42.00

Ticaret alanlarında: arsa metrekare   

84.00

Sanayi alanlarında: arsa metrekare   

182.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

12/9- HAFRİYAT VE TOPRAK DÖKÜM YERİ GÖSTERME ÜCRETİ:

 

Belediyemiz tarafından Hafriyat ve Toprak Döküm yeri gösterilmesi için alınacak

 

 ücrettir.

 

Her metreküp için

117.60

               
               
               

12/10- CİNS DEĞİŞİKLİĞİ MÜRACAAT ÜCRETİ:

 

Gayrimenkullerin vasfının değiştirilmesi için alınacak ücrettir.

 

Her Parsel başına :

700.00

               
     
     
   
     
               

MADDE -13:

 

Ticari Taksiler ve Taksi Durakları Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliğin İlgili maddelerine göre alınması gereken ücretlerin belirlenmesi gerektiğinde;

 
 
 
   

Çalışma İzin Belgesi Ücreti:

 

a) İlk defa tanzim edileceklerden:

1,122.66

b) Devir Ücreti:

34,650.00

               
               

MADDE -14:

 

Belediyemize ait garaj, terminal ve duraklardan faydalanan otobüs, minibüs gibi vasıtalardan, Tabi bulundukları Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliğin İlgili maddelerine göre alınması gereken ücretlerin belirlenmesi gerektiğinde;

 
 
 
               

Çalışma İzin Belgesi Ücreti:

 

a) İlk defa tanzim edileceklerden:

1,077.78

b) Devir Ücreti:

46,200.00

 

Komisyonumuzca 2024 Ekim ayı yıllık enflasyon oranının %48,58 olarak Devlet İstatistik Kurumu tarafından açıklandığı, 2025 mali yılı için yeniden değerleme oranının %43,93 olarak tespit edildiği, yıl sonu enflasyon hedefinin % 40 olarak tespit edildiği, bu veriler değerlendirilmiş olup yukarıda belirtilen 2025-1 dönem itibarı ve 01 Ocak 2025 tarihinden geçerli olmak üzere  Su metreküp ücretlerinde %20 genel olarak diğer tarifelerin %40 olarak artışlı olarak düzenleme yapılmasına,

Komisyonumuz üyesi Bayram AKÇA nın gelir tarifesinin tamamı üzerinde artış yapılmaması,

Yine Diğer Komisyon üyesi Mustafa AKÇELEBİ  nin su fiyatlarında artış yapılmaması yönünde görüş bildirmesi üzerine Komisyonumuzca 04KASIM 2024 tarihinde oy çokluğu ile kararlaştırılmıştır.

  • Etiketler
Belediye Yazılımı: TVET © Tüm Hakları Saklıdır.